Kirsebærsaft smager dejligt, ingen tvivl om det.
Men her er lidt flere fakta vedrørende kirsebærsaft.
Fakta om kirsebærsaft fra Gårdagergård
Antioxidanter
Kirsebærsaft er meget rige på antioxidanter, herunder anthocyaniner og polyfenoler.
Jeg har fået analyseret min kirsebærsaft for netop disse to antioxidanter, med henblik på at finde frem til den mest optimale proces. Og resultatet er følgende:
Gårdagergård surkirsebær saft – juni 2016. Test af kølebehandling efter pasteurisering. |
Anthocyanin mg/ml | Polyfenol mg/ml |
Kontrol uden pasteurisering | 962 | 4405 |
Pasteuriseret og kølet ved 20 gr. C | 986 | 4422 |
Pasteuriseret og kølet ved 4 gr. C natten over | 980 | 4346 |
Pasteuriseret og kølet ved 6 gr. C i vandbad | 1007 | 4245 |
Pasteuriseret og kølet ved 20 gr. C, lagret i 2 mdr. | 725 | 3921 |
Melatonin
Sur-kirsebærsaft har et højt indhold af Melatonin.
Hvis du ikke allerede kender til Melatonin, så prøv at søge rundt på internettet, der findes masser af viden og undersøgelser om Melatonin.
”Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne:
Danmark og Europa investerer i landdistrikterne”.